© CONTA-CLIP Nederland B.V.

Savelveld 1
6039SB Stramproy

Tel: 0495-566046
Fax: 0495-566052

Newsletter

Uitschrijven

* Verplichte velden

De bedrijfshistorie van 1985 tot heden

40 jaar Conta-Clip (1978-2018)

40 jaren van ontwikkeling en levering van betrouwbare en innovatieve componenten op het gebied van elektrotechnische en elektronische verbindingen en kabelmanagement systemen.

Opgericht in 1978 en vanaf het eerste begin een familiebedrijf. Sindsdien is de CONTA-CLIP Groep gegroeid tot een middelgroot bedrijf dat wereldwijd actief is.

Al 4 decennia lang vertrouwen onze gebruikers op onze brede industriële marktervaring, welke is gegroeid door de jaren heen. Al deze tijd hebben onze werknemers kunnen vertrouwen op een samenwerking gebaseerd op partnerschap, waarbij de vrijheid om onafhankelijk te handelen ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling.

In de jaren van ons bestaan hebben wij ons ontwikkeld van producent tot innovator. We gebruiken consequent onze kennis, ervaring en persoonlijke passie om individuele en succesvolle oplossingen te creëren voor onze klanten.

CONTA-CLIP valt op door haar gezonde groei, die zeker ook door haar stevige financiële positie, het continue herinvesteren in de groep, een stabiel management en een grote zorgvuldigheid is gerealiseerd. Onze down-to-earth benadering, een karakteristieke eigenschap van Oost-Westfalen, een regio in Noordwest Duitsland, heef ons ver gebracht en zal ons blijven helpen om onze  acties in de toekomst te bepalen   

2016
Onze innovatieve kracht laten we ook in 2016 zien door de ontwikkeling en productie van een grote verscheidenheid van nieuwe producten en consequente investeringen in nieuwe gereedschappen en machinetechnologieën .

Om onze klanten en partners nog beter van dienst te zijn breiden we ons portfolio met een geheel nieuwe productlijn nog verder uit.

Het KDSClick kabeldoorvoer systeem.

De voordelen van het KDSClick-systeem worden gekenmerkt door verminderde inbouwtijden, snelle configuratie d.m.v. inlays en beschermingsklasse IP66.

Tevens presenteren wij de nieuwe Push-in rijgklemmen serie PRK in een bereik van 1,5mm² tot 16 mm². Deze zijn voorzien van een geïntegreerde bedieningsknop voor het eenvoudig loskoppelen van een ader.

In 2016 bereikt het aantal stagiaires 10% van het totaal aantal medewerkers en is daarmee veel hoger dan het landelijk gemiddelde. We bieden jongeren een toekomstige carrière in 6 verschillende beroepen.

2012/2013
Onze drijfveer zijn onze klanten en derhalve onze producten.

Dit vertaalt zich in een zeer snel groeiende productlijn: de nieuwe schroef rijgklemmenlijn tot 120²mm, het stekkerbare veerdruk programma, de continuele uitbreiding in de directsteek aansluittechniek, de nieuwe generatie boutaansluitklemmen en een hoogtepunt op het gebied van elektronica: de multifunctionele GSM-PRO I/O module.

“Conta-Clip beweegt” is het motto waarmee wij ook in 2012/2013 actief betrokken zijn bij de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Diverse georganiseerde evenementen op het gebied van preventie en gezondheid maken onze medewerkers zich ervan bewust dat een goede gezondheid één van de meest waardevolle zaken is die wij bezitten.

En met de introductie van het nieuwe ERP-systeem SAP in 2013 kan CONTA-CLIP goed voorbereid naar de toekomst kijken.

2011
Ook in het jaar 2011 neemt CONTA-CLIP zijn verantwoordelijkheid voor het milieu. Een fotovoltaïsche installatie met een vermogen van 228,735 kWh is geïnstalleerd op de daken van de fabrieksgebouwen te Hövelhof. De elektriciteit die hiermee wordt geproduceerd kan voor het grootste deel worden gebruikt binnen het bedrijf.

2010
Na een economisch turbulent 2009 start CONTA-CLIP, met een ongewijzigd personeelsbestand, vol vertrouwen het jaar 2010. De nieuwe schroefklemmenlijn SRK komt dit jaar op de markt. Investeren in de toekomst, zoals bijvoorbeeld moderne productiemachines, het creëren van een ergonomische werkomgeving, zijn enkele zaken die ons in 2010 bezig houden en op weg zullen helpen naar verdere groei. Verder leggen we in 2010 sterk de focus op het uitbreiden van ons internationaal sales netwerk door het aantrekken van nieuwe distributeurs.

2009
De verhuizing naar een (nieuw gebouwd) logistiek centrum werd bij ons moederbedrijf te Hövelhof met succes afgerond.
Verdere investeringen in moderne productietechnieken worden gedaan.

2008
Op de hoofdvestiging van CONTA-CLIP in Hövelhof wordt continue geïnvesteerd in moderne productietechnologiën en faciliteiten, dit om nog slagvaardiger te zijn, nu en in de toekomst.

2006
Presentatie van het nieuwe Conta-Clip beursconcept op een van 's werelds meest toonaangevende industriële beurs in Hannover.

2005
Bedrijfsopvolging voor de toekomst is gewaarborgd.
Mevrouw Bianca Klaß treedt toe tot het bedrijf en neemt plaats in het strategisch management.

2004
Presentatie van de complete range FRK direct-steek-techniek rijklemmen van 1,5mm² t/m 4mm², op de Hannover Messe 2004.
GOST certificering op de rijgklemmen
Uitbreiding van verkooppunten in Oost-Europa.

2003
Introductie van de eerste FRK direct-steek-techniek rijgklem op de Hannover Messe 2003.

2001
Het totale Conta-Clip programma is ook verkrijgbaar via een landelijk dealernet.
Presentatie van innovatieve ontwikkeling tijdens de beurs Elektrotechniek.

1999
Volledige toetreding tot het moederbedrijf Conta-Clip GmbH.
Uitbrengen meertalige gedetailleerde elektronica documentatie en klemmendocumentatie in dezelfde huisstijl.

1998
Verhuizing naar pand Stramproy waarin ontwerp, productie en opslag van elektronica interfaces en distributie van het totaalprogramma onder een dak ondergebracht zijn.
Behalen ISO 9001 norm.

1996
Uitbrengen documentatie totaalprogramma elektronica samen met Conta-Clip GmbH in meerdere talen.

1994
Omzetting activiteiten op ontwikkelgebied in een zelfstandige ontwikkeling met meet- en testfaciliteiten.

1992
Intensivering samenwerking met Conta-Clip GmbH.
Productontwikkeling voor gezamenlijke markten.

1990
Betrekken pand in Leukerstraat in Weert.
Productie, verkoop en logistiek onder een dak. Wijziging bedrijfsnaam van Elconta Benelux in Conta-Clip Nederland BV.

1988
Deelname Conta-Clip GmbH in vestiging in Nederland. Uitbreiding interface programma.

1985
Oprichting Elconta B.V. waarin ondergebracht de verkoop van Conta-Clip klemmen en productie van klantspecifieke elektronica interfaces.